Porsche 986 Boxster Conceptcar - 59 x 33 cm - Grant Larson

Artikel 1 van 44
€ 94,00
Het artikel is uitverkocht.

Porsche 986 Boxster Conceptcar-

59 X 33 cm - Grant Larson

 

Origineel uitgegeven door PORSCHE AG.

Grote Schets van de Conceptcar Porsche 986 Boxster op hoogwaardig papier 

De Porsche Boxster viert haar 25 jarige jubileum. De naam Boxster is een samensmelting geweest van de woorden "boxer" en "roadster".

De ontwerper herinnert zich hoe het allemaal tot stand kwam: "In oktober 1991 – ik was toen verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de designafdeling – bezocht ik de Tokyo Motor Show. Audi presenteerde daar de Avus Quattro concept car. Eind 1991 vond de serieontwikkeling van de Boxster en de 996 al plaats op andere gebieden, en we besloten om een showauto te bouwen. Ik had volledige vrijheid met betrekking tot design. Alle ontwerpen werden geproduceerd als 2D tekeningen. Dus niet op een scherm zoals vandaag. "

"Mijn baas, Harm Lagaaij, heeft me echt op het ontwerp gepusht, vooral wat betreft de gedetailleerde vormen. We hadden het geluk dat we een beroep konden doen op Peter Müller, een fantastische modelbouwer. In plaats van coördinaten op de gebruikelijke manier te gebruiken, werkte hij alleen met mijn tekeningen. Uit de vrije hand, als het ware. Oorspronkelijk waren we van plan om onze concept car in het voorjaar van 1993 in Genève te presenteren. Maar we besloten om al in januari 1993 in Detroit te presenteren omdat we geen tijd wilden verspillen.

Met het ontwerp van Larson's Boxster concept bleef Porsche dicht bij de technische ontwikkeling van de eerdere Spyder, Speedster en Roadster sportwagens, en werden er opzettelijk verwijzingen naar de 550 Spyder en de 718 RS 60 uit de jaren 1950 opgenomen.

Het middenmotorconcept, de korte overhang van de carrosserie aan de achterzijde, de voorkant die zich uitstrekt tot ver buiten de vooras en centraal geplaatste uitlaatuitlaat: dit waren allemaal karakteristieke kenmerken van zowel de voorouders als de conceptcar.

Onderscheidende luchtinlaten en luchtafzetopeningen waren belangrijke designelementen, evenals de koplampen met innovatieve verlichtingstechnologie en ook de achterlichten en richtingaanwijzers. Het interieur is ontworpen om te matchen, met metaal geschilderd in de exterieurkleur gebruikt op de deurpanelen, instrumentdrager en middenconsole.

Het concept voor de Boxster was zo'n hit – zowel bij het publiek als bij de bredere autowereld – dat het de ontwikkeling van de auto werd gestaakt. Larson legt uit: "Kort na de presentatie in Detroit kregen we de opdracht om de ontwerpontwikkeling van series voor de Boxster onmiddellijk te stoppen. De instructie in plaats daarvan was: "Gelieve het concept precies zo te bouwen"."

 

 

Ontwerper van de Boxster: Grant Larson

 

 

Afmeting: 59cm x 33cm

 

 

 

 

 

 

 

Specificatie Omschrijving
Lengte 59 cm
Breedte 33 cm
Hoogte 0 cm
Gewicht 0,2 Kg
© 2016 - 2024 Flatsix-Sportscar-Collectables | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel