-25%

Porsche 917 Racing Legends Pack - HEEL TREAD Sokken

Artikel 1 van 32 Volgende
€ 53,00 € 39,75 (inclusief btw)

Porsche 917 Racing Legends Pack - HEEL TREAD Sokken

 

De 917 wordt vaak aangeduid als "de beste raceauto ooit". Het is universeel vereerd als een van de meest succesvolle raceauto's aller tijden en zijn zeker de meest beroemde ooit gebouwd door Porsche - wat gezien de geschiedenis van Porsche - al veelzeggend is. Debuteerde op de Autosalon van Genève in 1969 en werd een dominante racewagen, met name op Le Mans en het was de 917 die Porsche haar eerste algemene overwinning op de beroemde 24-uurs race schonk.

De 917 werd ontwikkeld door hoofdingenieur Hans Mezger, maar het was Ferdinand Piëch die aandrong op een "krachtige motor", en hoewel onder tijdsdruk stelde Mezger niet teleur. De auto was snel. Sneller dan wat Porsche ooit had getest op het circuit. De 4.5 flat-12 motor - gebaseerd op twee flat-6 2.25 Porsche motoren - was een monster met een bloedstollende acceleratie en goed voor topsnelheden van meer dan 300 km/h (186 mph).

Helaas waren het chassis en de aerodynamica niet up-to-par en de auto was nog steeds - op zijn zachtst gezegd - verre van concurrerend, volgens rapporten van bestuurders was het besturen van de 917 een meer dan hels karwei.

Na een ruw seizoen van vallen en opstaan kregen ze het uiteindelijk goed. De 917K's verandering in een korte-staart carrosserie verhoogde de behandeling van ongeleid projectiel naar laser-geleide raket en in de 1970 24 Uur van Le Mans behaalde Team Salzburg's #23 auto in de stromende regen met Hans Herrmann en Richard Attwood uiteindelijk de eerste algemene overwinning.

Porsche herhaalde de Le Mans overwinning in 1971 met het een totale afstand record die pas in 2010 werd verbeterd.

In de loop van de volgende jaren bleven vele iteraties van 917 met succes racen en legden de basis voor een reeks van duurracers die de sport voor decennia zouden overheersen.

Hier zijn vier van de beruchtste liveries.

80% gekamd katoen, 17% polyamide, 3% elastaan.
De sokken zijn naadloos gebreid.


Binnenstebuiten wassen (maximaal 40ºC / 100ºF). Niet in de droger, strijken, bleken of chemisch reinigen.

Specificatie Omschrijving
Gewicht 0,5 Kg
© 2016 - 2023 Flatsix-Sportscar-Collectables | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel